Pepersteak met peperroomsaus en gegrilde groenten

Steaks zijn super laag in koolhydraten, dus zeer geschikt in een koolhydraatarm dieet. Komt dat goed uit! Want wie houd er nou niet van een goed stuk vlees met saus.

INGREDIËNTEN (per persoon):

    • 150 gram entrecote
    • 1 eetlepel grofgemalen zwarte peperkorrels
    • 3 eetlepels boter om te braden
    • 1 rode paprika
    • 1 courgette
    • olijfolie
    • 125 ml slagroom
    • 150 gram champignons
    • peper en zout

BEREIDING:

  • Snijd de champignons in plakjes en bak dit met een beetje boter, totdat de champignons zachter worden.
  • Doe de slagroom bij de champignons en doe er flink wat peper bij. Breng op smaak met een snufje zout.
  • Laat de saus 10 minuten pruttelen op zacht vuur, totdat de gewenste dikte is bereid.
  • Snijd de paprika en courgette in reepjes of blokjes en grill dit in een grillpan (of als je die niet hebt in een normale koekenpan), totdat de groenten mooi gaar zijn.
  • Bestrooi de entrecote met de peperkorrels.
  • Verhit de boter in de pan en bak de entrecote in ongeveer 2 minuten per kant (ligt eraan hoe dik het vlees is, en hoe gaar je het wilt hebben).
  • Maak nu het bord mooi op. Schep wat gegrilde groente op een bord, samen met de steak. Doe een paar flinke lepels peperroomsaus over de steak.

Eet smakelijk!

Koolhydraten: 2,3 gr.

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *