Koolhydraatarme kokosmakronen

Lekkere koolhydraatarme kokosmakronen, met maar 2 khd per stuk! De kokosmakronen zijn makkelijk te maken, maar ook om op te eten! 😉

INGREDIËNTEN VOOR 18 KOKOSMAKRONEN:

  • 190 gram kokosrasp
  • 4 eiwitten
  • 1 tl vanille extract
  • 4 el Sukrin +
  • Snufje zout
  • 30 gram stevia chocolade (zie productenlijst)

 

BEREIDING:

  • Verwarm de oven voor op 165 graden.
  • Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Spilts de eieren, en doe de eiwitten in een vetvrije kom.
  • Klop de eiwitten met een handmixer luchtig samen, en voeg de Sukrin +, snuf zout , en vanille extract toe. Klop alles goed door elkaar.
  • Voeg nu de kokosrasp toe, en meng dit goed door het eiwitmengsel.
  • Maak 18 ”hoopjes” met een lepel of met een ijstang, en verdeel dit over de bakplaat.
  • Plaats de ovenplaat voor ongeveer 12 minuten in de oven. Zodra ze goudbruin beginnen te worden mogen uit de oven.
  • Laat de kokosmakronen afkoelen.
  • Smelt de chocolade au bain-marie. Dip de onderkant van de kokosmakronen in de chocolade en”drizzle” wat extra chocolade over de makronen. Leg ze daarna op een bakpapiertje.
  • Zet de makronen voor 30 minuten in de koelkast zodat de chocolade hard word.

De kokosmakronen kunnen 4 á 5 dagen luchtdicht bewaard blijven.

Eet smakelijk!

 

Koolhydraten: 2 khd per makroon.

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *