Koolhydraatarme kokoscake

Houd je van kokos? Maak deze koolhydraatarme kokoscake dan snel! De cake is lekker zacht en smeuïg. Heerlijk bij een kop thee of koffie!

 

INGREDIËNTEN:

  • 75 gram Griekse yoghurt
  • 2 eieren (Large) op kamertemperatuur
  • 0,5 theelepel vanille extract
  • 2 eetlepels avocado olie of kokosolie
  • 40 ml ongeklopte slagroom
  • 3 eetlepels kokosmeel
  • 1/4 theelepel bakpoeder
  • 0,5 theelepel citroensap
  • 3 eetlepels Sukrin + (paarse verpakking)
  • 4 á 5 eetlepels geraspte kokos
  • een klein snufje zout

BENODIGDHEDEN:

  • Ik gebruikte een klein ovenschaaltje van 10 cm x 15 cm. Je kunt natuurlijk ook een kleine bakblik gebruikten.
  • 1 vel bakpapier
  • Zeef
  • Handmixer

 

BEREIDING:

  • Bekleed een ovenschaaltje of bakblik met bakpapier.
  • Zet de oven aan op 150 graden.
  • Split de 2 eieren. Doe het eigeel in een kom, en houd het eiwit (voor straks) apart in een andere grote kom.
  • Voeg de Griekse yoghurt, vanille extract, ongeklopte slagroom, en de avocado-olie aan het eigeel toe.
  • Meng alles goed doorelkaar.
  • Zeef de kokosmeel en bakpoeder, en voeg dit toe aan het mengsel.
  • Voeg het snufje zout toe, en roer het door het mengsel.
  • Klop het eiwit in de andere kom stijf samen met de citroensap. Voeg tijdens het kloppen van het eiwit de Sukrin+ toe.
  • Spatel nu voorzichtig het eiwit door het kokosbeslag.
  • Pak het ovenschaaltje of bakblikje erbij en doe het beslag erin.
  • Strooi vervolgens de geraspte kokos over het beslag.
  • Doe het ovenschaaltje in de oven, en bak het in 70 minuten gaar. Zodra de 70 minuten voorbij zijn, mag de oven uit maar laat je het ovenschaaltje 15 minuten in de oven staan zodat het nog langzaam kan ”doorgaren”.
  • Haal nu het ovenschaaltje uit de oven, en laat het vervolgens nog een uurtje afkoelen.

Geniet ervan!!

  • Aantal koolhydraten per portie:  3,2 khd

 

 

 

 

 

 

 

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *