Koolhydraatarme Bossche bollen

Wie kan er ook zo genieten van een Bossche bol? Met maar 3,9 koolhydraten per Bossche bol kan jij ook in een koolhydraatarm dieet genieten van deze overheerlijke traktatie!

 

INGREDIËNTEN:

Voor de ‘soesen’:

  • 4 eiwitten (van M/L eieren) op kamertemperatuur
  • 1 el Sukrin+
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • klein snufje zout

Vulling:

  • 500 ml ongeklopte slagroom
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2,5 eetlepel Sukrin+

Topping:

 

BENODIGDHEDEN:

  • Bakpapier
  • 1 grote kom
  • 2 kleine kommetjes
  • Een handmixer
  • Bakplaat
  • Spuitzak
  • Pannetje

 

BEREIDING:

  •  Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Klop de eiwitten stijf (met een handmixer) . Zorg er eerst voor dat de kom en gardes die je gaat gebruiken vetvrij zijn. Maak het eventueel vetvrij door een paar druppels citroensap met een stukje keukenrol de kom te ontvetten. Doe de eiwitten in een kom, en voeg een snufje zout toe en begin met kloppen. Zodra het mengsel schuimig begint te worden voeg je Sukrin+ en theelepel vanille extract en bakpoeder toe. Klop de eiwitten totdat ze niet meer doorzichtig zijn en stijve pieken geeft.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier, en maak vervolgens 6 gelijke bollen van het stijfgeklopte eiwit.
  • Bak de bollen voor 25 á 30 minuten in de oven. Het kan zijn dat de bollen inzakken, maar zodra je ze gaat vullen met slagroom komt het helemaal goed! (dan worden ze weer bol)
  • Haal de bollen uit de oven, en laat ze volledig afkoelen.
  • Klopt ondertussen de slagroom met Sukrin+ en vanille extract stevig met een handmixer. Schep de slagroom in een spuitzak.
  • Maak nu in elke bol aan de onderkant een klein gaatje. Spuit de slagroom nu in de bollen totdat de bollen goed gevuld zijn.
  • Smelt de chocolade (dit kan in de magnetron of au bain-marie).
  • Dip de bollen in de gesmolten chocolade.
  • Leg de bossche bollen nu op een bordje (met eventueel een bakpapiertje eronder), en zet ze een uurtje in de koelkast zodat de chocolade kan uitharden. Het lekkerste zijn ze wanneer je ze een paar uur in de koelkast zet, en ze daarna serveert 😉

De bossche bollen zijn 3 dagen houdbaar in de koelkast.

Geniet ervan!!

 

  • Aantal porties: 6 stuks
  • Aantal koolhydraten per bol:  3,9 khd

 

 

 

 

 

 

 

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *