Caponata

Dit is een echt typisch Siciliaans gerecht uit Italië. Waar je ook in Sicilië bent, overal staat dit heerlijke gerecht op de menukaart. De aubergine staat in de gerecht bovenop. Caponata kan je koud serveren als voorgerecht, maar ook warm als bijgerecht bij vlees en gevogelte. Ik eet dit gerecht graag met een koolhydraatarm geroosterd broodje!

INGREDIËNTEN VOOR 2 PERSONEN:

  • 1 aubergine
  • 50 gram kastanje champignons
  • 1/2 courgette
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 kleine rode ui
  • 1 kleine tomaat
  • 1 el oregano
  • 1 klein bosje peterselie (fijn gesneden)
  • 3 el witte azijn
  • zout en peper
  • Olijfolie om in te bakken
  • optioneel: 2 tl kappertjes

 

BEREIDING:

  •  Snijd de aubergine, courgette en tomaat in grove blokjes.
  • Snijd de champignons in partjes.
  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Snijd de bleekselderij in kleine stukken. Blancheer de bleekselderij een paar minuten in licht gezouten water en laat uitlekken.
  • Verhit wat olijfolie in een pan en bak de aubergine, rode ui en courgette aan. Voeg de knoflook toe (en eventueel de kappertjes), en kruid met peper en zout.
  • Laat de groenten ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur bakken. Blus daarna af met de witte azijn.
  • Voeg de bleekselderij en tomaat toe, en laat circa 40 minuten op laag vuur garen. Roer af en toe door.
  • Voeg eventueel wat extra zout en peper toe.
  • Garneer met peterselie.

Buon appetito!

 

 

  • Aantal koolhydraten: 7,7 khd voor het gehele gerecht
  • Bereidingstijd:  55 minuten

 

 

 

 

 

 

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *

0

Your Cart